Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Το δείπνο ετοιμάστηκε.. τα κεριά άναψαν.. και η αυλαία έπεσε

Καθαρίζεις το σπίτι σου.. κι έτσι μαζί με τη σκόνη κι όλη βρωμιά..διώχνεις και τα δυσάρεστα.. ξορκίζεις το κακό..διώχνεις αναμνήσεις που σε πονάνε.. ξεσκαρτάρεις και πετάς ότι δε χρειάζεται να κουβαλάς πια μέσα σου..και βάζεις μία τάξη.. βάζεις μία τάξη σπίτι σου και αυτομάτως μπαίνει και μία τάξη μέσα στη ζωή σου.. και το σπίτι σου μυρίζει όμορφα.. κι η ψυχή σου είναι ήρεμη. Και το χαζεύεις και το απολαμβάνεις... Κι είναι το σπίτι σου καθαρό και όμορφο.. και πια μπορεί να είναι μόνο η φωλιά σου.. αλλά είναι και κομμάτι δικό σου. Συμβολίζει πολλά..Και μαζί με τη σκόνη έδιωξες τις ασχήμιες της ζωής σου και κράτησες τα χρωματιστά σημειώματα σου πάνω στον κενό τοίχο. Και νιώθεις όμορφα γιατί αυτά είναι σαν καρφιά στη μνήμη σου αλλά είναι δεσμευμένα να θυμίζουν ομορφιά.. αγάπη.. μοναδικές στιγμές.. έρωτες. 

Κι αφού έχεις καθαρίσει ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις.. και κόβεις τα λαχανικά σου κι απολαμβάνεις τη διαδικασία... και χρώματα έχουν γεμίσει την κουζίνα σου κι εσύ χαμογελάς σα χαζός :) Και οι μυρωδιές αναβλύζουν νοστιμιά και μαγεία... Μαγικά ξόρκια μοναδικά στη γεύση σαν τα φιλιά που δίνεις και ποτέ δεν τα ξεχνάς.. και όταν τα δίνεις πρώτη φορά αστραπές πέφτουν από το σοκ.. 

Και μετά.. μπαίνεις για μπάνιο.. για να καθαριστείς... από όλη αυτή τη διαδικασία..και καθαρίζεσαι κι από τη βρωμιά..ξεπλένεσαι από τις "αμαρτίες" σου.. και νιώθεις ανακουφισμένη.. και το νερό πέφτει με ορμή από την κορυφή ως τα νύχια σου και είναι σαν καταρράκτης που αδειάζει ορμητικά το μυαλό σου και το ανακουφίζει.. Κι εισαι "άδειος" κι αυτό αποτελεί ανακούφιση. 

Και ντύνεσαι γιατί έχεις καλέσει τους φίλους σου να μοιραστείτε το φαγητό που ετοίμασες και μαζί τα μυστικά σου και τη μαγεία σου.. 

Και ανάβεις τα κεριά και κάνεις μία ατμόσφαιρα ρομαντική και μυρωδάτη.. για να τους μεταφέρεις για λίγο αλλού και μαζί κι αυτούς κι εσένα.. να ταξιδέψεις αλλού σε άλλες χώρες σε άλλα μέρη.. σε άλλους κόσμους.

Και το κουδούνι χτυπάει έφτασε ο πρώτος και χαμογελάς.. 

Και κάπου εκεί η ζωή γεμίζει ξανά.. 

Και το δείπνο ξεκινά  :) 

Και μαζί οι συζητήσεις και τα σχέδια.. 


Όταν το Μελινόσπιτο γέμισε ξανά ανθρώπους.. δημιουργήθηκε μαγεία
Μόνο αγάπη 

:) 


Σκέψεις μωβ ξανά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου