Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Προσπάθεια ανεύρεσης ρουτίνας.

Όλοι έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε γι'αυτό που λέγεται ρουτίνα.. βαριόμαστε, θέλουμε περιπέτεια, αλλαγές, εντάσεις, χρώματα και κυρίως ποικιλία..  Έχουμε μάθει να μην την εκτιμάμε και να την προσβάλουμε σε κάθε ευκαιρία. Το χρησιμοποιούμε και σαν βρισιά πολλές φορές.. Τι θα γίνει; μας έφαγε η ρουτίνα! Και γκρινιάζουμε κατά αυτόν τον τρόπο.. Αλλά σκέφτηκε ποτέ κανείς μας την εναλλακτική όψη της ρουτίνας; Όλα τα πράγματα έχουν μία πλευρά αρνητική, οκνηρή αλλά έχουν και μία πλευρά θετική, μαγείας και ανακάλυψης.. Και μάλλον θα έπρεπε να τα αξιολογήσουμε όλα λιγάκι διαφορετικά. Τουλάχιστον έτσι νιώθω. Για παράδειγμα τι κακό έχει να ξυπνάς, να έχεις κάτι συγκεκριμένο να κάνεις, π.χ. να πας στη σχολή σου, ή στη δουλειά σου;  Δεν έχει κάτι κακό, εκτός κι αν δεν είναι αυτό που πραγματικά θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου το αντικείμενο αυτό. Τι κακό έχει να βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους κάθε μέρα, εφόσον εσύ τους έχεις επιλέξει να είναι κομμάτι στη ζωή σου; Τι κακό έχει να είσαι με έναν άνθρωπο για πολύ καιρό, να τον βλέπεις καθημερινά, να κοιμάστε στο ίδιο σπίτι, να ξυπνάτε μαζί και αυτό να συνεχίζεται..; Δεν βρίσκω κάτι κακό σε όλα αυτά.. Εγώ προσωπικά τουλάχιστον.. Όταν πια δεν έχεις να μάθεις καινούργια πράγματα δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια αλλά δημιουργείς.. Και φτιάχνεις μία ρουτίνα στη ζωή σου..

Αλλά η ρουτίνα αυτή δεν πρέπει να είναι η φυλακή σου.. πρέπει απλώς να είναι ένα είδος ηρεμίας, γαλήνης και συνέχειας μέσα στις μέρες σου και κατ'επέκταση στη ζωή σου..

Έτσι το βλέπω.. Κι όλο αυτό διότι η ρουτίνα δεν υπήρξε για πολλούς μήνες στη ζωή μου και την αναζήτησα..Δεν είναι όλα συνεχώς μία μάχη που πρέπει να δώσουμε. Είναι και κάποια πράγματα που είναι θεμελιωμένα στη ζωή μας.. έχουν πρόγραμμα.. τα κάνουμε επειδή το επιλέξαμε..κι έχουν μία κανονικότητα που χρειάζεται πού και πού...

Στη διαδικασία εύρεσης της δικής μου ρουτίνας.. σκέφτομαι αυτό...

Βρες τη μαγεία μέσα στη ρουτίνα σου.. και τότε θα έχεις πετύχει.. όλα έχουν μαγεία..αρκεί να τη δεις :)

Εξάλλου τι ποιο όμορφο από το να χαίρεσαι να περιμένεις τους αγαπημένους σου φίλους για φαγητό;

Καλημέρα μας :)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου